Roger Debusschere

Meer dan 70 rechtstreekse Gaby Vandenabeele

Nederlandse versie Verander naar het Nederlands - Version française Changer aux Français - English version Switch language to English

Ontwikkeling en ontwerp Andromeda ©

Top pictureTop pictureTop pictureTop pictureTop pictureTop pictureTop pictureTop pictureTop picture

De ‘ROYAL COLLECTION’ Nieuwe Dimensie

Roger Debusschere is een man die houdt van uitdagingen, en die ook nooit uit de weg gaat. Toen hij in een vroeger leven te Londerzeel zijn ‘garage Nissan’ runde zorgde hij steeds voor de hoogste kwaliteit en de beste service voor zijn klanten. Sta garant voor een tevreden klant… het is niet alleen een soort levensfilosofie die Roger hoog in het vaandel voert, het bezorgde hem ook een feilloze reputatie. Ook in de duivensport trok hij deze lijn door. In eerste instantie te Londerzeel (onder het banier Hok Centralin Debusschere), waar de eerste successen werden te boek gesteld, met nationale winst uit Bourges als hoogste bekroning! Toen hij later de auto-business voor bekeken hield, en zich aan de Drongenstraat te Lokeren kwam vestigen en zijn vrije tijd meer en meer aan de duivensport ging besteden… vormde zijn levensfilosofie ook hier de leidraad en basis tot successen in de duivensport die ook hier te Lokeren meteen werden geboekt. Ook hier wist Roger Debusschere als geen ander, dat om iets te bereiken in de duivensport… enkel en alleen het allerbeste kweekmateriaal als uitgangsbasis kan garant staan voor topprestaties en topsuccessen. Rond de hokken te Lokeren heerst geen rust of vrede vooraleer het ‘beste van het beste’ de rijke kweekzolder is komen bevolken, of de kolonie kwam versterken. Hierbij wordt het vizier steeds gericht op de best presterende duiven van het moment, in hoofdzaak afstammelingen van exclusieve duiven… welke voor de modale liefhebber niet bereikbaar (of betaalbaar) zijn (zoals de Ludo Claessenscollectie in een recent verleden, de collectie Benny Steveninck-, Vandenabeele-, Casaert- en Rik Coolsduiven op dit moment)… zo mogelijks worden de ‘crackduiven’ zelf aangekocht (denk maar aan superduiven als de ‘Etterbak’, ‘Triple Silver Barcelona’, de ‘Barcelonacrack’ enz…). Toegegeven, een peperdure hobby… maar voor wat hoort wat? Roger Debusschere weet als geen ander dat er maar 1 ongeschreven wet bestaat in de duivensport, en die houdt in dat
-‘crackduiven’ uit ‘crackduiven’
-‘1° prijs winnaars’ uit ‘1° prijswinnaars’
-‘asduiven’ uit ‘asduiven’ afstammen!
Wie een woordje wil meespreken aan de top van het duivensportgebeuren, moet met dergelijke duiven of hun directe nazaten kunnen werken, anders lukt het nooit. Vandaar die blijvende zoektocht die Roger Debusschere kenmerkt, een zoektocht naar steeds ‘beter’, naar het ‘allerbeste’… om zijn hokken te bevolken, het ‘hoogst haalbare’ te bereiken. Toegegeven, niet ieder schot is een haas… lijkt ook een utopie… maar de prestaties en referenties die voorliggen getuigen van de hoge kwaliteit en de enorme kweekwaarde van de duiven die de hokken van Roger Debusschere steeds bevolkt hebben, en nog altijd bevolken. Geen wonder dat men in de wereldwijde duivenpers, de gouden kweekbron die te Lokeren huist, ging omschrijven als de ‘Royal Collection’!

The ‘Royal Collection’ New Dimension! Stilstaan, is achteruit gaan… een spreekwoord dat zeker in de duivensport van toepassing is. Toen Roger Debusschere zich te Lokeren kwam vestigen ging hij gewoon door op het elan van te Londerzeel, waar het accent lag op de grote halve fond tot lichte fond… en de nationale klassiekers met jonge duiven. Na thuiskomst van de eigen duiven ging Roger dan vaak bij enkele vrienden duiven wachten van de nationale fond, en vooral zware fond… zoals de internationale klassiekers als Barcelona en Perpignan. Meeleven met de ‘kick’ die de aankomst van zo’n marathonvlieger gaf, deed hem besluiten om zelf ook enkele marathontoppers aan te schaffen, zodat hij voortaan die ‘kick’ zelf thuis kon beleven, met zijn eigen duiven. Toen er al even vlug topsuccessen volgden (o.a. 1° Nat Zone A St.Vincent ’04, 1° Prov & 2° Nat Zone A St.Vincent ’08, 3° Nat Zone A Irun ’07, naast tal van 1° prijzen uit Barcelona, St.Vincent, Perpignan op lokaal vlak) besloot Roger voortaan zijn streven volledig te richten op de het spel met de oude duiven op de zware fond, met Barcelona en Perpignan met stip genoteerd op de agenda! De versterkingen die werden binnen gehaald kaderen ook in dit project dat werd uitgestippeld. Successen lieten ook hier niet lang op zich wachten… de lokale winst uit Barcelona 2012 was het laatste hoogtepunt in deze rij! Toch nam Roger Debusschere onlangs het besluit om niet langer zijn pijlen te richten op deze internationale klassiekers, omdat volgens hem de jongste seizoenen Barcelona gewoon niet meer de Barcelona is die hij voor ogen heeft. In 2010 werden de duiven een onweerszone ingestuurd, met bijzonder moeilijk tot slecht verloop van deze vlucht tot op internationaal vlak. In 2011 werden te Barcelona duiven uit de manden gestolen waaronder 3 exemplaren van Roger Debusschere, terwijl in 2012 van Barcelona een middaglossing werd gemaakt (gelost om 14u), terwijl dit nooit was voorzien. Zaken die Roger deden besluiten voorlopig het spel op de overnachting stop te zetten, niet langer zijn eieren in 1 en dezelfde korf te leggen, alhoewel er op Barcelona 2012 internationaal nog 24 prijzen van 60 duiven werden behaald beginnend met de 49° Int Barcelona van 25.350 duiven. Oude liefde roest niet… en omdat de klassiekers van de nationale dagfond in de lift zitten, aan een steile opmars bezig zijn… besloot Roger Debusschere daarop in te spelen… en terug te keren naar zijn ‘roots’. Dat daarvoor nieuwe en vooral snellere duiven nodig zijn, weet Roger als geen ander… dus werd daar meteen werk van gemaakt, wat resulteerde in de ‘Royal Collection New Dimension’ die we hier vandaag met deze website aan u voorstellen.

Meer kweker dan speler
Dat Roger Debusschere passioneel op zoek is naar die betere duiven, en het als een soort ‘challenge’ aanziet om zelf ook die ‘betere duif’ te gaan kweken… verklaart ook meteen zijn onverdroten ‘zoektocht’ naar de actuele topduiven… naar het allerbeste wat er op het moment van vandaag in onze duivenwereld rondvliegt. Op eigen hok wil Roger voortaan de nationale (dag)fondvluchten (400 tot 800 Km) met de oude en jaarlingen in het programma voorop stellen. Om vlugger aan de weet te komen welk vlees men in de kuip heeft, werd er ook een akkoord gesloten met de nationale halve fondvedette Damien Baert, waar voortaan jaarlijks twee ronden jonge duiven zullen gehuisvest worden, met als doel er te schitteren op de 500 Km-vluchten onder het banier Baert-Debusschere… dit zowel met jonge als oude duiven, met Roger als kweker en Damien als speler! Al weet men maar nooit dat ook daar de fondambities vroeg of laat beginnen ‘kriebelen’, zodat ook daar alsnog de kaart van de nationale fond zal getrokken worden… al ligt voorlopig aldaar dus het accent op de nationaals met jonge duiven, en de nationale grote halve fond met jaarse en oude duiven!

Contact Debusschere Roger
E-mail: roger.debusschere@telenet.be